tisdag 17 augusti 2010

Rut igen !!

Min Rut och Rot-artikel fick idag mothugg av Centern lokalt i Åmål av Ordförande i Omsorgsnämnden som hävdade att det var ett bra och viktigt avdrag som även gynnade jämställdheten.Att det var fler äldre som använde det visste hon också.

Här är mitt svar som förhoppningsvis publiceras på torsdag.

slutreplik till Ann sörqvist

Kul att även Centern lokalt känner att dom vill försvara högerns politik för att skapa arbeten. Rut försvaras med att det skapar arbeten och är bra för jämställdheten.

I Åmål´s kommun har vi en situation där kommunen ska varsla pga dålig ekonomi. Dessa människor behövs för att utföra tjänster inom den allmäna välfärden. Den finansieras av oss medborgare tillsammans då vi var och en inte skulle klara det. Den som tjänar mer bidrar lite mer och vi kallar det solidaritet. Solidaritet har byggt Sverige till det vi har idag med en välfärd till alla.

Nu när skatteunderlaget minskar och regeringen tycker att kommunerna ska lösa sina egna problem så kan man ju undra varför.Att äldre människor använder sig av avdraget mer än andra är intressant. Varför får dom inte den hälp dom behöver genom den allmäna välfärden ? Istället får dom betala en extra "pensionärsskatt" med annan skattesats än andra Inom vilken inkomstgrupp finns dessa pensionärer ? Varför prioriterar regeringen att ge pengar till att skapa företag vars arbete är att utföra tjänster hos välbeställda istället för att ge dom som arbetat hela sitt liv en värdig ålderdom ?

Det finns ett obehagligt svar på detta och det är att deras högsta önskan är att allting ska privatiseras. Att privata företag ska tjäna pengar på dom som är gamla och svaga.

Är Rut viktigare än våra pensionärer Ann Sörqvist ? Varför anser ni att jämställdheten ökar om kvinnor driver eget företag istället för att arbeta inom välfärden, är det finare med eget företag ?

Det handlar inte om att någon skulle se ner på kvinnor för att dom arbetar med tjänster i hemmen, det handlar om att staten subventionerar att städa hos dom som anser att dom har råd att låta bli !
Ett jämställt samhälle uppnås när vi har en bättre representation i styrelser och inom politiken, vi socialdemokrater tänker visa vägen med Sveriges första kvinnliga statsminister.

Jag anser att denna frågan är avslutad för min del men vill gärna ha nya diskussioner på detta forum om andra viktiga politiska ståndpunkter om t.ex kärnkraft, Las och annat som läsarna vill veta våran ståndpunkt i.

Avslutningsvis vill jag bara citera min gode vän Jonas angående Rut-avdraget
-Vem städar hos städerskan när hon är på jobbet ?

Det blåser vänstervindar i Åmål !

Tobias Holmberg
Ersättare Bun Och fullmäktigekandidat (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar