torsdag 5 augusti 2010

snart val !

Reinfelt och hans gäng har nu styrt Sverige i snart 4 år och vi har upplevt en av dom största omsvängningarna i samhället sedan allmän rösträtt infördes.(Apropå allmän rösträtt så röstade dåvarande högerpartiet emot detta ! )

Arbetslöshet på nästan 10 % anses vara acceptabel men en arbetslöshet 2005 på 4 % var enligt Moderaterna "massarbetslöshet". Åtgärden som dom möter detta med är att införa RUT-avdrag för den som inte orkar städa och putsa fönster själv. En konstgjord sektor med låglönejobb som har liten framtid utan konstgjord andning i form av bidrag.

Obefintliga miljösatsningar förutom tomma floskler och en satsning på kärnkraft som vassaste kort. I miljöarbetet har dessutom centern påvisat en uppseendeväckande svaghet inför resten av alliansen. Jag trodde centern var emot kärnkraft och nu röstar dom för en satsning !

Småföretagarna skulle få det bättre på alla sätt. Men jag har inte hört ett ord från något företag om den fantastiska förvandling som skulle ske. Nu lovar dessutom alliansen att satsa på småföretagen igen. Varför har ni inte gjort detta under dom 4 år som gått !

Barnfattigdomen ökar,Sjuka slängs ut från sjukkassan och socialbidragen ökar i 90 % av landets kommuner. Detta är alliansens Sverige 2010. Om vi låter detta marknadsliberala högerexperiment fortsätta hur ser Sverige ut 2014. Sätt stopp nu och låt dessa mörka år bli en period vi aldrig vill tillbaka till och som kan användas som varning när högern kommer med fagra löfte i framtide

2 kommentarer:

  1. Samtidigt som högern påstår sig stå för en linje som ska göra det mer lönsamt att arbeta driver man en linje för sänkta löner, skäl nog för regeringsskifte!

    SvaraRadera