onsdag 25 augusti 2010

Ska privata försäkringar täcka upp !

Ber att få presentera en vän som gästbloggare. Efter finansdebatten i Svt och med sin insyn i psykvården skrev han detta.

Christer Ersson 20100825

Lyssnade och reflekterade lite över vad Borg sa om Välfärdens kärna. Vad finns i Borgs och Alliansers tankar om välfärd. Han var tydlig med att säga att i deras vision om välfärd skulle största engagemanget /resurserna läggas på sjukvården och inte på sjukersättningen. Detta betyder alltså att människor som har låg eller ingen sjukersättning inte är inräknade i den.
Tänker på alla som är utförsäkrade, dessa människor tillhör alltså inte framtidens välfärd i Alliansens värld. Ja nu kommer dom säkert svara att men bättre resurser i vården behöver ingen vara sjuk så länge. Men så teoretisk lätt är inte verkligheten, ohälsa slår olika hårt på olika människor vissa blir sjukskrivna längre än vad ”stupstocken” tillåter och ibland slår ohälsan så hårt att man inte kan fortsätta det jobb man har.
Eller hade dom tänkt att vi skulle försäkra oss själva ?Så som A-kassan ska skydda mot arbetslöshet! Undra vad en sjukpremie för en industriarbetare eller för en städare med risk till förslitningsskador skulle kosta?
I min värld som Socialdemokrat skall det finnas skydd som vi alla delar kostnaden för och en välfärd som ingen ställs utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar